Clinical Trial Management Systeem

 

Voor het opzetten van een klinische trial en het verzamelen van onderzoek data worden verschillende (data)systemen en bronnen gebruikt. Vaak komt deze data vaak niet automatisch in een database terecht. Bovendien zijn deze databases vaak niet voldoende beveiligd. Dit vergroot de kans op fouten.

Om die redenen heeft Meditrials, samen met artsen en ziekenhuizen, het Clinical Trial Management System ontwikkeld. Een systeem dat het verzamelen van data tijdens het uitvoeren van een Clinical Trial vereenvoudigd.

Eenvoudig vragenlijsten opstellen

Het is eenvoudig om vragenlijsten op te stellen en de bijbehorende protocollen in te richten. Er zijn ook al vele templates en formulieren standaard beschikbaar.

Read more

Ook beschikbaar op mobiel/tablet

Het systeem is op een zodanige manier ontworpen dat het te gebruiken is op zowel beeldscherm, smartphones als via tablets.

Read more

Streng beveiligd

Alle onderzoeksdata wordt opgeslagen op een streng beveiligde server. Deze server voldoet aan de NEN7510 en ISO 27001 beveiligingsstandaarden.

Read more

Multicenter

Omdat alles via hetzelfde platform online wordt georganiseerd, leent de oplossing zich uitstekend voor multi-center onderzoeken. Binnen het platform kan de onderzoek ziekenhuizen apart aanmaken om zo een duidelijk overzicht te krijgen van de alle data tijdens een multi-center onderzoek.

Read more

Raportage & analyse

De onderzoeker heeft in het beheersysteem de mogelijkheid om de voortgang van het onderzoek te analyseren en er rapportages in PDF formaat van te maken. Alle verzamelde onderzoeksdata is met een druk op de knop te exporteren voor verdere analyse in excel. Dit bestand kan voor verdere analyse ook worden geïmporteerd in bijvoorbeeld SPSS.

Read more

Eigen website/portal

Het clinical trial systeem begint bij de openbare website die voor de clinical trial wordt ingericht. Deze website is eenvoudig te beheren en bedoeld om alle verschillende doelgroepen (artsen, onderzoekers en patiënten) te informeren over het onderzoek en de voortgang daarvan. Vanuit deze website wordt ook door artsen en patiënten ingelogd om de clinical trial te starten en op te volgen.

Read more